Phoenix

Arizona

Phoenix är Arizonas huvudstad med över 4 miljoner invånare i storstadsområdet. Phoenix är USA:s varmaste tätbefolkade stad, med sitt ökenklimat är somrarna mycket heta och vintrarna milda. Under sommaren stiger temperaturen oftast över 40 °C. Till skillnad från Las Vegas så medverkar Phoenix i de fyra största amerikanska sportligorna, baseball, basket, ishockey och amerikansk fotboll. Staden passar alltså utmärkt för sport- och sol-älskare!

Grand Canyon

Från Phoenix är utbudet på Grand Canyon tourer stort.  De flesta av tourerna går till Grand Canyons södra kant då det är kortast avstånd men det finns även tourer till västra Grand Canyon.

Utvalda tourer

Helikopter startar inför en tur över Grand Canyon

Helikopter i Grand Canyon med transport från Phoenix

Resenärers betyg:
Avgår från: Phoenix
Varaktighet: ca 13 timmar
Info: Ta en dagstur från Phoenix och upplev Grand Canyon med helikopter. Den guidade turer kommer att ta dig till Red Rock i Sedona och Oak Creek, innan den 50 minuter lång helikopterfärd väntar över södra Grand Canyon. Du har även möjlighet att vandra längs med kanten och stanna vid några av de bästa utsiktsplatserna.

Pris: [viator product=”3002CAC” curr=”SEK”] kr
Tour från Phoenix, liggande ute på Grand Canyon Skywalk

Äventyr till västra Grand Canyon med flyg, båt och helikopter

Resenärers betyg:
Avgår från: Deer Valley Airport, Phoenix
Varaktighet: ca 7 timmar
Info: Den kompletta utflykten från Phoenix till Grand Canyon. Det börjar med flyg till och över Grand Canyons västra kant. Väl i Grand Canyon väntar helikoptertur ner till floden med båttur. Du kommer även att få gå ut på den berömda skywalken. Ett äventyr du sent kommer att glömma. 

Pris från: [viator product=”3257GCWRAT” curr=”SEK”] kr

Fakta Phoenix

Phoenix är USA:s 12:e största stad med 1,5 miljoner invånare (4,3 miljoner i storstadsområdet). Phoenix är beläget ca 200 km norr om den mexikanska gränsen och 200 km öster om Kaliforniens gräns. Grand Canyons södra kant ligger 300 km norr om Phoenix och det tar strax under fyra timmar att köra den 360 km långa vägen dit.

Öken

Phoenix ligger i öknen omgivet av stora berg på alla sidor, ungefär som Las Vegas gör. Även om det ibland syns regnmoln borta i horisonten, så är de oftast för tunga för att ta sig över bergen. Det regnar istället på andra sidan av bergen och till Phoenix finns bara lätta moln kvar. Phoenix är USA:s solsäkraste stad med över 3500 soltimmar per år. Det finns en ”flod” i Phoenix men den är nästan helt uttorkad och vatten är en bristvara i hela Arizona. Det finns till och med en lag som säger att staten har rätt att använda vatten i sjöar som finns hos markägare runt om i staten.

Hyra bil Phoenix

Ett annat alternativ för den som vill göra en roadtrip eller spendera mer tid i Grand Canyon är hyrbil ett bra alternativ. Det finns en hel del att tänka på som försäkring, envägshyra med mera. Lär mer om att hyra bil i USA.