Äventyr i Grand Canyon

Är du ute efter ett större äventyr i Grand Canyon så finns här några bra alternativ. Antingen att välja ett ihopsatt flerdagarspaket och sova i tält eller att själv styra upp en vandring på egen hand. Det finns flera krävande vandringar med möjlighet till att tälta både uppe och nere i Grand Canyon, dessa kräver bra planering!

Flerdagarstur

Det finns ett par stycken flerdagarsturer som är mellan två till sju dagar långa. På de längre turerna besöks flera av de finaste och mest populära nationalparkerna i USA. Två av dessa är Zion och Bryce Canyon som båda ligger i närheten till Grand Canyon. På några av turerna kan ni välja mellan att sova i tält eller på hotell.

Vandring

Det finns ett stort antal olika äventyr man kan göra i Grand Canyon för den som vill spendera lite mer tid där. Det finns möjligheter för vandringar ner i Grand Canyon och sedan upp igen. Bästa tiden på året för att vandra i Grand Canyon är strax innan sommarhettan på våren eller i början på hösten. Vandringar kan göras på den norra (lite lugnare) eller södra kanten (mest populära). Vandringar från toppen till botten och tillbaka ska alltid göras på minst två dagar! Vanligtvis sover man i en stuga eller tält nära Coloradofloden. För er som vill göra ett större äventyr själva. rekommenderar vi Grand Canyons officiella hemsida (nps.gov) och läs under ”Plan your visit” (nps.gov).

Rafting

Vill ni uppleva Grand Canyon med ett rafting äventyr på Coloradofloden, ta en titt på endagars touren nedan. Många rafting-entusiaster drömmer om att få åka på Coloradofloden någon gång. För att komma ner till floden flyger man helikopter.

Video om rafting i Grand Canyon