Grand Canyon helikoptertur recension

Limousin

Känslan av lyx infann sig direkt när limousinen gled in framför hotellet för att hämta just oss. Äntligen dagen för vår efterlängtade helikoptertur till Grand Canyon. Vi fyra (jag och min man samt ett kompispar) var de första i limousinen, som sedan fortsatte till andra hotell för att hämta ytterligare två par. Det var mitt livs första limousintur.

Upphämtning med limousine vid hotellet i Las Vegas.

Strax innan avgång framför helikoptern till Grand Canyon på Las Vegas flygplats.

Helikopter avgår till Grand Canyon från Las Vegas flygplats

Las Vegas privata flygplats från luften.

Boarding

Väl framme på flygplatsen fick vi läsa en infolapp och se en instruktionsfilm. Louis, vår pilot, tog oss med ut till en snygg vinröd/guldfärgad helikopter. Förutom vi fyra var där ett par från Sydafrika med. Bästa platsen att både se och fotografera var de två främre platserna. Vi skiftades om de platserna men man såg väldigt bra från alla platser i helikoptern. Vi tog på flytväst (låter knäppt men vi skulle flyga över Lake Mead och Hoover Dam), säkerhetsbälte och hörlurar. Louis informerade under turen genom lurarna vad vi såg under oss.

Las Vegas från ovan

Det började bra med Las Vegas från ovan, i ett helt nytt perspektiv än vad vi sett tidigare. Det var så roligt att känna igen byggnaderna runt Strippen ”from above”. Louis tog ett extravarv över staden med oss eftersom vi var så fascinerade. Ganska snabbt kom Lake Mead, alldeles klarblått och vackert mitt i det torra ökenlandskapet. Hoover Dam var större än vad vi kunnat föreställa oss trots att vi varit där och vandrat omkring. Fast det är en öken man flyger över är det en väldigt omväxlande landskapsbild man får uppleva. Öknen är både vackrare och bergigare än vad vi någonsin anat.

Las Vegas Strip från en helikopter

Lake Mead från helikoptern till Grand Canyon.

Utsikt över Lake Mead.

Hoover dam från luften i en helikopter

Framme i Grand Canyon

Vi flög till Grand Canyons västra del där Coloradofloden flyter som en ringlande orm nere i dalen. Louis landade med oss på en platå. Mest intressant, förutom den vidunderliga utsikten i Grand Canyon, var växtligheten. Helt otroligt att något överhuvudtaget växer där. Där var torra buskar och maffiga kaktusar. Någon enstaka blomma klarade också av den torra miljön. Vi bjöds på champagne och en god fika, som Louis dukat upp på ett stort picknickbord.

Flyger över Colorado river och Grand Canyon med helikopter

Utsikt vid helikopterns privata landningsplats i Grand Canyon

Picnic i Grand Canyon med helikopter pilot.

Helikopter flyger mot Las Vegas över öknen från Grand Canyon.

Hemfärd

På tillbakaturen var det min tur att sitta fram och fotografera vilket resulterade i många fina bilder. Lyckokänslan fullbordades när vi långt nere fick se en flock vildhästar.
Hela turen varade i ca fyra timmar och var en riktigt härlig upplevelse. Det blev en tur i limousinen även på hemturen.

Recension gjord av:
Carina, i mars 2014