Flygplan i Grand Canyon vid skymning. Ett flygplan redo att lyfta och flyga från Las Vegas till Grand Canyon.

Flyg till Grand Canyon

Högre höjd

Att flyga till Grand Canyon från Las Vegas är ett intressant alternativ. Själva flygningen dit tar mindre tid än med helikopter och det ingår mer tid vid Grand Canyon. Man får se ett större område från högre höjd jämfört med helikopter.

Flygturer

Det finns ett par olika sorters flygturer att välja mellan. Det vanligaste är en tur på ungefär sju timmar där man landar vid Grand Canyon och har gott om tid på plats. Det finns också utflykter som bara flyger över Grand Canyon utan att landa och på en utflykt ingår övernattning på en ranch. Många turer erbjuder även möjlighet att lägga till helikopterflygning efter landningen vid Grand Canyon. Flygningarna som vi rekommenderar kan du läsa om om nedan och till höger. Tänk på att Grand Canyons södra del anses ha något finare utsikt.

Helikoptertur på plats

Helikopterturerna ser något annorlunda ut beroende på om man flyger till västra eller södra Grand Canyon. Om man lägger till helikopterflygning vid västra Grand Canyon är det en kortare flygning som tar en ner till botten för landning. Vid södra Grand Canyon är det en längre sightseeing helikoptertur (25 min) utan landning.

Utvalda tourer

Solnedgång, utsikt från flyget över Grand Canyon

Flyg till västra Grand Canyon över Lake Mead och Hoover Dam

Resenärers betyg: Five star rating
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 4 timmar
Info: Flyg över västra Grand Canyon med startplats Las Vegas. En buss tar er först till Boulder flygplats och därifrån får ni flyga över Hoover Dam, Lake Mead och Grand Canyons Västra delar. En utflykt till rimligt pris som inte tar alltför lång tid.

ATV, fyrhjuling i öknen till Grand Canyon

Det bästa i västra Grand Canyon – flyg, helikopter och båt

Resenärers betyg: Five star rating
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 8 timmar
Info: Den här utflykten tar dig till västra Grand Canyon med flyg. Väl där får du flyga helikopter nedanför kanten för att sedan åka båt på Coloradofloden. Det går att uppgradera till ett besök på Skywalken också. På den här turen får du se fantastiska vyer över dalgången när du landar nere i kanjonen!