Flygplan i Grand Canyon vid skymning. Ett flygplan redo att lyfta och flyga från Las Vegas till Grand Canyon.

Flyg till Grand Canyon

Mer tid där

Att flyga till Grand Canyon från Las Vegas är ett intressant alternativ. Själva flygningen dit tar mindre tid än med helikopter och det ingår mer tid vid Grand Canyon. Man får se ett större område från högre höjd jämfört med helikopter.

Flygturer

Det finns ett par olika sorters flygturer att välja mellan. Det vanligaste är en tur på ungefär sju timmar där man landar vid Grand Canyon och har gott om tid på plats. Det finns också utflykter som bara flyger över Grand Canyon utan att landa och på en utflykt ingår övernattning på en ranch. Många turer erbjuder även möjlighet att lägga till helikopterflygning efter landningen vid Grand Canyon. Flygningarna som vi rekommenderar kan du läsa om om nedan och till höger. Tänk på att Grand Canyons södra del anses ha något finare utsikt.

Helikoptertur på plats

Helikopterturerna ser något annorlunda ut beroende på om man flyger till västra eller södra Grand Canyon. Om man lägger till helikopterflygning vid västra Grand Canyon är det en kortare flygning som tar en ner till botten för landning. Vid södra Grand Canyon är det en längre sightseeing helikoptertur (25 min) utan landning.

Utvalda tourer

Flygtur till Grand Canyon, innan avgång i Las Vegas

Resenärers betyg: Five star rating
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 7 timmar
Bränsletillägg: $15
Info: Touren börjar med upphämtning vid hotellet i Las Vegas och det som väntar är en lyxig flygresa till Grand Canyons södra kant. I Grand Canyon kommer du att ha tid att vandra runt i nationalparken och njuta av den fantastiska utsikten. Det finns möjlighet att lägga på en 25-minuters helikoptertur över Grand Canyon.

Pris från: 3100 kr
Solnedgång, utsikt från flyget över Grand Canyon

Flyg till västra Grand Canyon och välj till skywalk och/eller helikopter

Resenärers betyg: Five star rating
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 7 timmar
Bränsletillägg: $15
Info: Flyg till västra Grand Canyon från Las Vegas och välj till skywalk och helikopter vid bokning om ni önskar. Ni besöker både Eagle Point och Guano Point som är vackra utsiktsplatser. Om ni valt till helikopter kommer ni att landa nere i Grand Canyon, mer än 1000 meter under kanten. 

Pris från: 2600 kr
ATV, fyrhjuling i öknen till Grand Canyon

Det bästa i västra Grand Canyon – flyg, helikopter och båt

Resenärers betyg: Five star rating
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 8 timmar
Bränsletillägg: $15
Info: Den här utflykten tar dig till västra Grand Canyon med flyg. Väl där får du flyga helikopter nedanför kanten för att sedan åka båt på Coloradofloden. Det går att uppgradera till ett besök på Skywalken också. På den här turen får du se fantastiska vyer över dalgången när du landar nere i kanjonen!

Pris från: 2400 kr