En helikopter som flyger i Grand Canyon på en tur. Helikoptrar på marken i Las Vegas, redo att flyga till Grand Canyon.

Helikopter till Grand Canyon

Las Vegas till Grand Canyon

Många ser en helikopterutflykt till Grand Canyon som den absoluta höjdpunkten på resan till Las Vegas. Turerna startar med upphämtning vid hotellet. Från flygplatsen tar helikoptern er till Grand Canyons västra kant och på vägen får ni se sevärdheter som Lake Mead och Hoover Dam. Efter 45 minuters flygning är ni framme och landar nere i Grand Canyon där det bjuds på champagne och picknick. När alla fotografier är tagna tar piloten er tillbaka till Las Vegas och ni blir avlämnade vid hotellet i limousine.

Olika turer

En helikoptertur med landning tar ungefär fyra timmar totalt. En del turer erbjuder extra aktiviteter, som en båttur på Coloradofloden eller ett besök på Grand Canyon Skywalk. Det finns också längre turer att välja mellan som inkluderar mer tid i Grand Canyon, läs om dessa helikopterturer till Grand Canyon här.

Pris och bokning

Kostnaden för olika turer har vi skrivit i deras respektive beskrivningar. Vissa utflykter erbjuder tillval vid bokningen och då är det det lägsta priset som vi visar. Boka turerna via vår bokningssida för bästa möjliga pris. Tänk på att en del turer lägger till en bränsleavgift, vi har lagt till detta på de turer som vi har uppmärksammat det på. De populäraste turerna säljer ofta ut tidigt, såsom helikopterturer i solnedgången, så se till att boka i god tid.

Helikopter i solnedgången

Vår favorit är den lyxiga helikopterturen där man flyger hem vid solnedgången. Vi gjorde denna helikoptertur första gången vi var i Las Vegas och vi rankar den fortfarande högst. Det blir extra naturskönt när solen går ner över bergsväggarna i Grand Canyon. På vägen tillbaka flyger ni över Las Vegas Strip med alla upplysta hotellkomplex i mörkret. I turen ingår upphämtning med limousine. Helikopterturen hittar du nedan.

Utvalda helikopterturer

All American helikopter tour - helikopter flyger iväg

Läs kundrecension
Resenärers betyg:
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 3 timmar 30 minuter
Info: Bli upphämtad vid hotellet för en spännande helikoptertur till Grand Canyon. Du får följa med på en 90 minuter lång helikopterfärd, tur och retur. Landningen sker djupt nere i Grand Canyon där du blir bjuden på champagnepicknick. På hemvägen får du flyga fram på låg höjd över den berömda, neonbelysta Las Vegas Strip.

Pris från: 3500 kr
Picknick helikoptertur till Grand Canyon från Las Vegas

Grand Canyon helikoptertur från Las Vegas

Resenärers betyg:
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 4 timmar
Info: Upplev en exklusiv helikoptertur till Grand Canyon från Las Vegas! Efter en flygning med vackra vyer över Hoover Dam och Lake Mead, landar helikoptern på en privat plats i västra Grand Canyon för champagne och tilltugg. Turen utgår ifrån Henderson flygplats och det ingår inte en lågflygning över Las Vegas. All-American-turen landar något längre ner i dalgången.

Pris från: 3500 kr
Helikopter går in för landning i Grand Canyon

Helikoptertur från Las Vegas (Boulder City)

Resenärers betyg:
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 4 timmar
Info: Njut av fantastiska vyer på den här helikopterturen till Grand Canyon. Ni lyfter från Boulder City som ligger lite sydöst om Las Vegas och transport från ditt hotell i Las Vegas ingår. Tiden i luften är 35 minuter enkel väg. Ni landar bland klipporna i Grand Canyon och avnjuter en champagnepicknick. Välj den sena avgången för att se solnedgången när ni lämnar med helikoptern.

Pris från: 3500 kr
Helikoptertur över Grand Canyon vid solnedgång

Lyxig helikoptertur till Grand Canyon West Rim i solnedgången

Resenärers betyg:
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 3 timmar 30 minuter
Info: Bli upphämtad i limousine vid hotellet för en helikoptertur till Grand Canyon i solnedgången. Turen varar i 90 min och ni avnjuter en champagnepicknick nere i Grand Canyon. På hemvägen går solen ned bakom horisonten och du flyger över den upplysta strippen i Las Vegas! I priset ingår 10 dollar i bränsleavgift.

Pris från: 4400 kr
Helikopter från Las Vegas passerar en kant i Grand Canyon

Rundtur till Grand Canyon Väst med helikopter

Resenärers betyg:
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: 3 timmar 30 minuter
Info: Bli upphämtad av en minibuss utanför ert hotell i Las Vegas och bli körd till Boulder City för en rundtur till Grand Canyon med helikopter. Observera att den här turen inte inkluderar landning i själva Grand Canyon utan endast en kort landning på Grand Canyon West Airport. Total flygtid är cirka 70 minuter. Vi rekommenderar att lägga lite mer och då få landning och lite mer tid.

Pris från: 2800 kr