Grand Canyon med bil

Södra Grand Canyon

Om man väljer att ta sig till Grand Canyon med bil så rekommenderar vi att köra till södra Grand Canyon. Det tar knappt fem timmar dit och utsikten är bättre här. Väl där betalas endast nationalparksavgift per bil och vecka ($35). Det kan vara en bra ide att sova över och uppleva solnedgång eller uppgång vid kanten. Det finns gott om boende vid Södra Grand Canyon eller i någon av byarna i närheten. Västra Grand Canyon är dyrare man måste köpa något packet på plats, det är dock närmare och lättare för en dagstur. Vid västra sidan finns även Grand Canyon Skywalk.

Sökrutan laddar

Helikopterturer

Det finns en by några minuter ifrån södra kanten som kallas Tusayan och härifrån utgår ett par helikopterturer. Vi tycker att den häftigaste upplevelsen vid södra Grand Canyon är en 45-minuters helikopterfärd. Det finns flertalet avgångar per dag. Ett intressant alternativ till att köra själv är en 2-dagars utflykt som utgår från Las Vegas, se länken i listan nedan.

Turerna nedan är mycket lika, ta den som har bäst pris för tillfället.

Tourer vid Tusayan

Helikopter i luften över södra Grand Canyon

45-minuter helikoptertur över Grand Canyon från Tusayan

Resenärers betyg:
Avgår från: Tusayan
Varaktighet: 45 minuter
Info: Helikopterturen startar vid den lilla flygplatsen i Tusayan, Arizona. Helikoptern tar er på en 45-minuters rundtur över södra Grand Canyon. Uppströms på Coloradofloden får ni vyer över Painted Desert och Desert View Watchtower. Se Marble Canyon och Point Imperial när ni flyger igenom Grand Canyon och stiger över den norra kanten för att sedan flyga tillbaka söderut igenom Dragon Corridor, Grand Canyons bredaste och djupaste del.

Grand Canyon helikopter skylt vid avgång

45-minuters helikoptertur över södra Grand Canyon

Resenärers betyg:
Avgår från: Tusayan
Varaktighet: 45 minuter
Info: Samma som sidan om/ovanför.

Hotell i Grand Canyon

Eftersom det tar så lång tid att köra till södra Grand Canyon från Las Vegas rekommenderas att övernatta minst en natt. I Tusayan finns ett par hotell till rimliga priser och i Tusayan finns också flygplatsen där helikopter och flyg-tourer utgår ifrån. Det finns också möjlighet att övernatta nere i Grand Canyon i tält eller på Pantom Ranch.

Hyrbil

En viktig detalj för att ta sig till södra Grand Canyon är såklart hyrbilen. Vi har samlat många bra tips på vår sida om hyrbil i USA, med allt du behöver tänka på för att hyra bil i USA! Nedan kan du också söka efter hyrbil. Vill man i hyra bil på någon av de större flygplatserna i närheten är Las Vegas det smidigaste men även Phoenix funkar bra. Tidigare var det förbjudet att köra hyrbil till västra sidan eftersom där fanns en lång grusväg. Denna vägen är nu asfalt och även hyrbilar kan ta sig hit utan problem.

Hiking

En annan kul upplevelse är att hika ner till botten och sedan upp igen. Vi rekommenderar att övernatta vid botten. Det är möjligt (och vi som driver sidan har faktiskt gjort det) att gå upp och ner på en dag, men man måste vara mycket vältränad och det rekommenderas inte. Det finns flertalet skyltar längs vägen ner i till botten av dalgången som tydligt avråder en, speciellt kan det vara livsfarligt på sommaren. Ett alternativ, om man inte vill övernatta, är att gå en bit ner för att sedan vända.